Dolar 37,9772
Euro 41,6773
Altın 3.708,46
BİST 9.379,83
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Elazığ 13°C
Hafif Yağmurlu
Elazığ
13°C
Hafif Yağmurlu
Cts 15°C
Paz 18°C
Pts 18°C
Sal 18°C

Elazığ Tarhana Regülatörü ve İletim Tüneli yapımına ilk kazma vuruldu

Elazığ Tarhana Regülatörü ve İletim Tüneli yapımına ilk kazma vuruldu
11 Eylül 2024 13:05
52

Elazığ’da Devlet Su İşleri (DSİ) tarafından Tarhana Regülatörü ve İletim Tüneli yapımına ilk kazma vuruldu.

Tarım ve Orman Bakanlığı DSİ Genel Müdürlüğü, tarımda modern sulamayı yaygınlaştırmak, toplulaştırma çalışmalarıyla tarım arazilerinden en yüksek faydayı sağlamak, musluklara sağlıklı ve içilebilir su ulaştırmak ve yerleşim yerleri ile tarım arazilerini taşkın risklerine karşı korumak için çalışmalarını sürdürüyor. Bu çerçevede Tarhana Regülatörü ve İletim Tüneli yapımına ilk kazma vuruldu. Proje kapsamında Tarhana Çayı kaynağından Hamzabey Barajı’na yıllık 6.38 milyon metreküp içmesuyu takviye edilmesini planlanıyor.
Elazığ Tarhana Regülatörü ve İletim Tüneli yapımına ilk kazma vurularak işe başlanıldığını ifade eden DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta, “ Tarhana Çayı kaynağından Hamzabey Barajı’na yıllık 6.38 milyon metreküp içme suyu takviye edilmesini sağlamak amacıyla yapılacak. İş kapsamında 1 adet regülatör, 12 metre uzunluğunda iletim kanalı ve 3,5 metre çapında 955 metre uzunluğunda iletim tüneli imalatı yapılacak. Tarhana Regülatörü ve İletim Tüneli’nin tamamlanması ile Hamzabey Barajı’nın kapasitesi yıllık 34,53 milyon metreküp seviyesine çıkartılarak Elazığlı vatandaşlarımızın 2050 yılına kadar olan içme ve kullanma suyu ihtiyacı karşılanacaktır” dedi.

ETİKETLER: , , ,
Elazığ'ın en yeni ve hızlı haber sitesi
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.